Portable Escape Game (part 1) :Hoe het begon

0
(0)

Ergens eind vorig jaar kwam ik op het idee om mezelf eens flink uit te dagen. Na het bekijken van diverse YouTube video’s over hacking en pen testing wilde ik me daar eens meer in gaan verdiepen. En zo liep ik tegen de serie “Mr. Robot” aan op Amazon Prime. Een goede serie met aparte wendingen en relatief realistische weergave van hacking zowel social engineering als in Kali Linux. Maar vooral vermakelijk waar een serie ook voor bedoeld is.

Sinds mijn jeugd ben ik al druk met elektronica en programmeren. Maar een beetje door werk en andere hobbies etc. niks meer mee gedaan. Dus het perfecte moment om het weer eens op te pakken.

Mijn doel is om veel te leren op vlakken waar ik al een tijd interesse in heb of al een tijd niks mee gedaan heb.
En dat zijn de volgende punten

  • Elektronica / Microcontrollers
  • Programmeren / Python
  • Hacking / Pen testing / Darkweb / Coding / Decoding
  • Lockpicking
  • Game Design /  Escape rooms / Puzzels / Geocaching
  • Linux / Kali Linux

Al deze punten bij elkaar EN het feit dat we met Corona te maken hebben zorgden ervoor dat een leuk winter project als een Portable Escape Room in een Koffer ontstond.  Hierin kan ik namelijk helemaal los en alles combineren zodat ik super veel leer op diverse gebieden. En als resultaat hou ik een leuk spel over wat ik kan uitlenen aan vrienden die hem ook graag willen spelen.

TOP IDEE!  Nu de uitwerking nog.
Als eerste heb ik met mezelf afgesproken om het echt als hobby te gaan bouwen en dus zonder deadline.

Ik heb bij bol.com eerst maar eens een mooie koffer uitgezocht waar het allemaal in moet gebeuren.
Tevens heb ik een starter set gekocht van Arduino op Ali express. Was ongeveer 18 euro. Voor een fake Arduino Uno en een berg sensoren etc.

Daarna ben ik gaan denken wat hij allemaal zou moeten kunnen.
Al snel wilde ik dat de koffer een display zou krijgen bij het handvat. Waar je de eerste code al moet invoeren. En als die correct is gaat de koffer vanzelf open.

kofferEen koffer vanzelf laten openen is al meteen een leuke mechanische uitdaging. Want de originele scharnieren van de koffer hadden een soort klik nokje waarbij bij openen hij zeg maar vastklikt en open blijft staan. Wat je normaal ook graag zou willen.

Dus ik dacht dat met 2 sterke servo’s het wel goed zou komen en een nieuw scharnier.
Wat  ik ook echt graag wilde was een oud laptop scherm gebruiken. Ik had een oude Medion laptop uit elkaar gehaald en het scherm en de speakers en alle andere nog bruikbare onderdelen gestript.

Daarna heb ik uitgezocht welke controller past bij dit type display en deze ook besteld. Dit scherm wilde ik in de klep van de koffer. Zodat ik mijn oude Raspberry Pi 2B kon inzetten als hoofdcontroller waar uiteindelijk de game software op draait en die dus informatie op het beeld kan laten zien.

Dit geeft wel flink wat extra gewicht aan de klep van de koffer. Waardoor de servo’s die hem moeten openen een flinke klus hebben om over het dode punt heen te komen. Op het scharnier komt aardig wat kracht te staan. Vooral in het begin als de klep dicht zit is er erg veel kracht nodig om hem te openen. Eenmaal in beweging  lukt het wel.

Voor de zekerheid heb ik daarom 2 servo’s besteld met elk 35Kg aan kracht. Hoe dat precies gemeten wordt zag ik ergens op een YouTube video. En ze schijnen echt 35 Kg aan gewicht te kunnen tillen.

Het derde punt wat ik perse wilde met deze koffer is dat ie portable is. En dus ook zo te gebruiken. En dus kwam ik op het idee om als voeding een powerbank te gebruiken.  Misschien voel je hem al aankomen.  Maar daar ontstonden al wat issues. Als eerste gebruiken de servo’s veel meer stroom dan er standaard uit een USB poort van een powerbank komt. Dus het openen van de koffer lukte niet als het scherm in de klep gemonteerd zat.  En het 2e punt was dat de controller van het scherm op 12V werkt. Dus ik had naast 5 Volt ook 12 Volt nodig.

Uitdagingen genoeg.
Ik heb toen de binnenkant van de koffer mooi mat zwart gespoten. Ik had nog wat bussen van de Action liggen. Dus dat zag er al meteen wat beter uit.

 \

Wat vind je van deze Blogpost?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.