Modelfotografie

Portfolio Portret

Bij modelfotografie komt veel kijken. Het leuke van modelfotografie is dat zowel fotograaf als model kunnen experimenteren en kijken wat het mooiste resultaat geeft.

Werkwijze

Voor de shoot:

Ik probeer in de periode voorafgaande aan de shoot al zoveel mogelijk met je te bespreken.

 • Wat voor shoot wil je of jullie? Bijvoorbeeld voornamelijk headshots en portretten of meer het gehele lichaam?
 • Wat voor soort kleding wil je dragen?
 • Wil je een visagiste en/of styliste erbij?
 • Is er een bepaald thema of concept? Wordt er een moodboard gebruikt?
 • Waar wil je de shoot houden? (op locatie of in de studio)

We trekken er ongeveer twee uur voor uit. Neem genoeg spullen mee, beter te veel dan te weinig. Denk aan kleding, make-up, sierraden etc. Neem ook wat te drinken en eventueel wat te eten mee voor tijdens de pauze.

Tijdens de shoot:

Na aankomst op de locatie of in de studio en na de kennismaking, spreken we eerst uitvoerig samen over de wat we gaan doen. Dus wat gaan we fotograferen, in welke volgorde en hoe, op welke locaties, wat ga je aan doen, hoe het werkt met aanwijzingen geven en dergelijke.
Vaak moeten er bij een shoot spullen klaargezet worden zoals (extra) (flits)licht, reflectie-schermen, statieven etc. Bij opnamen in de studio staat het meeste al klaar.

Dan gaan we aan de slag. De eerste 10-20 opnamen zijn meestal niet zo bijzonder, we moeten natuurlijk aan elkaar wennen, en jij aan de aanwijzigingen etc. als je geen of weinig ervaring hebt. In dat laatste geval geef ik je ook aanwijzingen, zodat je na verloop van tijd ook zelf poses kan gaan aannemen.

Handen in je haar, hoofd beetje schuin, armen buigen, je been buigen, je haar aan de andere kant, je haar los etc. Het is niet zo moeilijk en je hoeft echt ook niet steeds te lachen. En misschien heb je het al vaker gedaan.
Zo nu en dan laat ik je ook foto’s zien op mijn camera. Zo krijg je al een idee hoe het er ongeveer uit gaat zien. Zo werken we rustig verder op de locatie totdat alle foto’s zijn gemaakt. Tussendoor pauzeren we naar behoefte een keer.

Na de Shoot:

In die twee uur maak ik ongeveer zo’n 150 tot 200 opnamen. Daarvan bepaal ik welke de mooiste zijn en hiervan stuur ik vaak de miniatuur afdrukken zodat je een keuze kan maken welke je wilt hebben. Het maximum aantal foto’s die je uit mag kiezen wordt vooraf besproken. De door jou geselecteerde foto’s worden daarna bewerkt zodat de foto er optimaal uit ziet. Maak je geen zorgen over pukkeltjes, rimpels, kraaienpootjes of iets dergelijks. Deze worden op de bewerkte foto’s allemaal verwijderd of sterk verminderd.

Na de bewerking stuur ik je de foto’ s toe via een downloadlink zoals beloofd. Dat is normaal gesproken binnen 2 tot 3 weken. Maar ik stuur je kort na afloop van de shoot of een dag later al een of meerdere foto’ s per mail, Facebook of WhatsApp, zodat je heel snel wat kan zien.

Kosten

Je betaald voor deze fotoshoot €125,- Euro. Dit is inclusief 10 foto’s naar keuze. Digitaal geleverd via een download.
Als je meer dan 10 foto’s wilt is dit geen probleem. Hiervoor breng ik dan achteraf € 5,- per extra foto in rekening.

Heb je interesse in dit type fotoshoot? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

  Fotoshoot Boekingsaanvraag

  Vul onderstaand formulier in om direct de fotoshoot van uw keuze te boeken. U ontvangt spoedig een e-mail met een afspraakbevestiging.

  Voornaam + Achternaam (verplicht)

  Mobiel Telefoonnummer (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Voorgestelde Fotoshoot Datum (verplicht)

  Tijd

  :

  Let op uw voorgestelde datum moet eerst bevestigd worden voordat de shoot daadwerkelijk geboekt wordt! U ontvangt hier z.s.m. bericht over.

  Soort Shoot (verplicht)
  Omschrijf kort uw wensen omtrent de shoot:

  Aantal Personen (verplicht)

  Heeft u vragen of lukt het niet deze boeking te plaatsen dan kunt u altijd mailen naar info@mariokuijpers.com of bellen naar: 06 348 505 54.
  Uiteraard kunt u ook gebruik maken van het
  contactformulier op de site.


   

  Portfolio Modelfotografie in de studio