Dag 5

Alweer dag 5.

Sinds dag 3 ben ik in ketose. Zaterdag was het al zover dus dat was redelijk snel.
Het eten gaat best goed. En het vasten ook. Doordeweeks probeer ik het zogenaamde warrior dieet vast te houden wat betreft vasten. En dat is 4 uur eten en 20 uur niet. Voor de 1 werkt dat en voor de ander niet. Dit is heel persoonlijk. Als ik om 18.00 ga eten en als laatst om 22.00u heb ik mijn hele avond om de 1000 a 1250 kcal te nuttigen.

Elke dag gebruik ik de ketostix als ik moet plassen om te zien of en in welke staat van ketose ik verkeer.

Dit weekend was wel ook even met de neus op de feiten. Want we hadden even een gezellig filmavondje zaterdag waarbij er dus worst en kaas op tafel stond. En dat is natuurlijk super. Alleen merk ik dat je dan niet meer doorhebt hoeveel je ervan eet. En je dus makkelijk teveel Kcalorieen eet.

Dus een tip voor volgend weekend. Ook je snacks en dingetjes bij de tv van te voren invoeren in Myfitnesspal en afwegen en dat apart leggen.
Deze app is trouwens voor degene die het niet kennen echt een mega handige tool om je gewicht, je maten, je eten en eigenlijk alles bij te houden.
Het geeft je super snel inzicht in wat je die dag al op hebt aan Kcal en voedingsstoffen en je kan bijhouden wat je aan sport hebt gedaan, hoeveel water en koffie je op hebt, en het belangrijkste voor mij hoeveel koolhydraten ik op heb die dag.

Ik had bijv. laatst een salade gemaakt van ijsbergsla, komkommer, tomaat, feta kaas en daarbij shoarma gebakken en 40 gram knoflooksaus van de AH in zo’n bakje. En dat was bij elkaar net 800 Kcal en nog geen 10 gram koolhydraten.
En ik had smorgens 225 gram kwark met koffiesmaak van optimel die met 0% vet. (Maar ook weinig koolhydraten) gemengd met 20 gram pecannoten en 10 gram siazaad. Was echt super lekker en vult goed. Op die dag zit ik dan net onder de 20 gram koolhydraten. Dus helemaal perfect.

Al met al gaat het goed. De eerste paar kilo zijn eraf, maar dat is in het begin altijd snel. Over een paar weken heb ik een beter beeld wat ik per week afval met dit strenge dieet.

Op naar Donderdag! dan zijn we 1 week bezig en ga ik weer even meten en wegen.