Morgen is het zover!

Morgen is het 1 November!!

Ik heb 1 November gekozen als startdag zodat ik me geestelijk erop kon voorbereiden. Dat klinkt best zwaar, maar wat ik van plan ben heeft grote impact op mijn leven zoals ik hem nu leef. Niet alleen voeding pas ik aan, maar ook slaapritme, sport en daarmee dus ook mijn dagelijkse planning en structuur.

Ik ben ondertussen al veel meer water gaan drinken. Ik probeer op mijn werk al 4 flesjes water te drinken en wat koffie. En dan zit ik dus al over de 2 liter vocht per dag als ik thuis kom om 17.30u. Met de avond erbij is de 3 liter per dag dan goed te halen.

Ook ben ik al begonnen met het aanpassen van mijn slaapritme. Die had ik eerst niet. En deze week ben ik al steeds voor 0.00 naar bed gegaan. En dit was eerst steeds rond 1.00u / 1.30u. Een slaapcyclus is 90 minuten. Dus ik heb 1 extra slaapcyclus. Dit zal straks tijdens het afvallen/vasten erg veel in mijn voordeel werken.

Ook heb ik al de Ketostix besteld. Dit zijn stripjes waarmee je kunt meten of en hoeveel je in ketose bent.
Dit zal enkele dagen duren. Ik gok erop dat ik maandag in Ketose ben.

Mijn eerste experiment als ik eenmaal in ketose ben zal zijn of ik met het eten van groenten alle koolhydraten moet meetellen of alleen de netto koolhydraten. Dus zeg maar het aantal koolhydraten min het aantal vezels. Ik ga dus teveel groenten eten en dan kijken wat dat voor een effect heeft op mijn ketose staat.

Als dit namelijk niet veel effect heeft zou dat super zijn. Dan kan ik meer salade eten dan ik eerst berekend had. En hoe meer je kunt eten des te makkelijker is dit dieet vol te houden.

Ik heb er zin in!

Momenteel weeg ik 94.8 Kg. Dus dat is mijn startgewicht. Mijn buikomtrek moet ik nog meten straks.